of Sweden
Menu
menu

Innebandy är en av Sveriges mest populära sporter. Den har växt enorm de senaste 20 åren och förutsättningarna är helt annorlunda än vad de var i sportens vagga. 2006 publicerades en rapport som visade att antalet aktiva spelare hade ökat 25 år i rad och 2012 så hade Innebandyförbundet fler medlemmar än hockeyförbundet.

Dagarna då man rykte åt sig en plastklubba och jagade den där bollen med 9 andra tolvåringar är långt borta. Dagarna där ingen över tolv spelade innebandy är också de långt borta. Nu liknar innebandy nästan en riktig sport. Det finns relativt välbetalda proffs och det blir mer och mer av en materialsport. Innebandys framfart har öppnat dörrarna för klubbhuset, som är en av Sveriges absolut största och mest välrenommerade butiker för innebandyutrustning.

Ni (jag inkluderat) som fortfarande tror att en innebandyspelares utrustning består av ett par gympadojjor och en svettig t-shirt från Gothia Cup kommer att bli förvånade. Klubbhuset har tusentals olika produkter i sitt sortiment. Det finns så många olika klubbor att välja mellan att jag inte orkade räkna alla varianter. Men priserna varierar från 250 spänn till 1700 för den dyraste klubban. Dom säljer också grepplindor, skor, tröjor och bollar. Lustigt nog så hittar jag varken pannband eller Daxwax i deras sortiment. Klubbhuset finns just nu på fyra olika platser i Sverige. Du hittar deras butiker i Göteborg, Karlstad, Uppsala och Umeå.

De har även en bra webbshop där du kan handla innebandygrejer på ett bekvämt och smidigt sätt från hemmets sköna vrå. Utöver sin försäljning så är Klubbhuset väldigt engagerade i Innebandy. De bjuder ofta på reportageserier och roliga videoklipp. Bland annat så har Daniel Larnö en egen serie där han provar olika saker och träffar intressanta profiler. Han har bland annat intervjuat Peter ”Foppa” Forsberg, som har ett ägarintresse i Excel Floorball. Han har även testat de hotellrum som landslaget ska bo på när innebandy-VM avgörs i Göteborg. Klippen ser du antingen på deras blogg eller facebooksida.