of Sweden
Menu
menu

Svenskorna kan vara på god väg till VM-finalen i Tammerfors. Bara tre lag står mellan dem och finalen. Kan Sverige försvara sitt VM-guld även på damsidan?

Februari var en väldig bra månad för svenskornas del. Fyra segrar av fyra möjliga och en jäätevinst mot Tyskland i den sista matchen med siffrorna 17-2. Sveriges assisterande förbundskapten Jenny Hedlund sa enligt Innebandy.se följande: – Lottningen blev som förväntat. Vi fick något lag som ligger lite längre fram och två lag som ligger högt upp i skiktet också.

Det vore verkligen fantastiskt roligt om svenskorna kunde försvara sitt VM-guld liksom herrarna gjorde hemma i Göteborg i december förra året. Om svenskorna skulle vinna guldet så skulle det innebära det femte raka! Sverige är givetvis favoriter att vinna VM och det är så klart en stor förväntan att man i alla fall lyckas ta sig till VM-finalen i Tammerfors. VM går alltså i Tammerfors i Finland mellan fjärde och tolfte december.

Spelschemat är inte helt satt i sten ännu utan det ska bestämmas slutgiltigt i slutet av den här månaden. Är du intresserad av att säkra några biljetter under mästerskapet kan du förbereda dig att hålla dig framme i mitten av april. Den 15 april så släpps nämligen biljetterna till försäljning. Grupperna i VM är åtminstone satta. Sverige är i grupp B och har Tjeckien, Tyskland och Lettland i sin grupp. Här nedan kan du se alla grupperna i sin helhet.

  • Grupp A Finland Norge Schweiz Polen
  • Grupp B Sverige Tjeckien Tyskland Lettland
  • Grupp C Singapore Japan Danmark Australien
  • Grupp D Nederländerna USA Ryssland Slovakien

Hattrickofsweden.se ser naturligtvis fram emot ett nytt skönt svenskt mästerskap och tror på svenskt guld. Jag var nere och kollade på herrarna under flera matcher inklusive finalen mot Finland i Göteborg. Förhoppningsvis kan jag åka till Finland och se när damerna repeterar bedriften och bärgar ett nytt svenskt guld!